Nieuws over auto’s met 14% bijtelling

Een auto van de zaak is een uitkomst voor veel ondernemers en werknemers. Echter het privé-gebruik van de auto is aan strenge regels gebonden en kan hoge extra kosten opleveren.

Voor de meeste auto’s geldt een bijtelling van maar liefst 25% van de nieuwwaarde van het betreffende vervoersmiddel. Iedereen rijdt natuurlijk graag comfortabel, maar een auto van de zaak die richting de 50.000 euro kost levert dus al gauw een bijtelling van 12.500 euro op m.b.t. de jaarlijkse belastingaangifte. Al met al een extra kostenpost van zo’n 5000 tot 6000 euro per jaar dus.

Voor veel beroepen is een representatieve auto echter wel een vereiste. Een wagen van de zaak die rond de 10.000 euro in aanschafwaarde kost levert dus behoorlijk wat minder kosten op, maar veel mensen zullen vreemd opkijken als een bijvoorbeeld een vertegenwoordiger aan komt rijden in een auto als een Ford Ka of een Citroën C1 (mooie auto’s dat zeker, maar ze passen in sommige gevallen toch niet echt bij het beeld dat mensen van bepaalde beroepen of functies hebben).

De belastingdienst heeft de afgelopen jaren besloten om ondernemers en werknemers die bij de keuze voor hun bedrijfsauto of leaseauto oog hebben voor het milieu een beloning te geven d.m.v. een lagere bijtelling. Steeds meer automerken springen hier op in door energiezuinige en milieuvriendelijke auto’s op de markt te brengen. Dit heeft geresulteerd in acceptabele modellen die een bijtelling van 20% of zelfs slechts 14% opleveren.
Op 14procentauto.nl zullen wij een overzicht geven van de merken en typen auto’s die een lagere bijtelling opleveren en u tevens op de hoogte houden van het laatste nieuws m.b.t. dit onderwerp.