Fiat 500 met 14% bijtelling

De gave Fiat 500 Dualogic met Start en Stop heeft A-label, 14 procent bijtelling en is ook nog steeds Belasting van Personenauto’s en Motorvoertuigen-vrij.

Samen met het Start en Stop systeem is er bij Fiat een nieuwe groene auto bijgekomen en toegevoegd. De Fiat 500 komt met een groen milieulabel net zoals andere modellen van Fiat zoals de Punto, Qubo en de Bravo versie.

Maar liefst 9 van de 10 verkochte auto’s van Fiat waren vanaf 2008 al voorzien van het groene milieulabel. Hiermee is Fiat het groenste merk dat er rondrijd. Het onafhankelijke onderzoeksbureau JATO heeft al aangetoond dat er in 2008 de Fiat met de gemiddelde CO2 uitstoot in Europen het schoonste merk is. Fiat is een Italiaans merk introduceert wederom een milieu vriendelijke model: dit is de Fiat 500 met 14% bijtelling en met het geavanceerde Start en Stop systeem. Hoe werkt dit? Zodra de auto stilstaat dan word het Start en Stop systeem automatisch ingeschakeld die vervolgens de motor uitzet. Zodra er weer gereden wordt zal de motor weer worden gestart. De automatische versnellingsbak is zonder een extra meerprijs gerobotiseerd. Hiermee word de uitstoot en ook het brandstofverbruik verlaagt met 3 procent. Door de lage uitstoot is de Fiat 500 met 14% bijtelling beloond door de overheid en wel met het schoonste milieulabel A! De Fiat 500 is bpm vrij en heeft een bijtelling van 14 procent. Als u de auto vanaf april aanschaft zal er een kwart betaald moeten worden van de wegenbelasting.

Werking en specificaties Fiat 500, bpm vrij en 14% bijtelling

Door de start en stop werking zal de motor worden uitgeschakeld als u bijvoorbeeld voor het rode stoplicht staat (rempedaal moet worden ingetrapt). Het kan ook zonder het rempedaal worden uitgeschakeld maar dan moet de schakelstand wel op N staan. Wordt deze naar een andere versnelling gebracht dan start de motor weer automatisch. U kunt rond 13 sec. op 100 km per uur rijden waarvan de topsnelheid 160 km per uur is. De zeer zuinige auto rijdt op een verbruik van 1 op 21,7.

De Fiat 500 met bijtelling is ook te leveren in een handgeschakelde versnellingsbak. Om toch het groenste model te stimuleren zal er voor de versnellingsbak die gerobotiseerd is zonder meerprijs worden aangeboden ten opzichte van de handgeschakelde versnellingsbak. De Fiat 500 Pop versie is al te verkrijgen voor € 12.695,-.