Citroen C1

Als bedrijfs- of leaseauto is de Citroën C1 één van de kleinere auto’s die valt onder de regeling van 14% bijtelling. Ondanks de afmetingen is de C1 een compacte auto die goede prestaties levert. De kofferbakruimte is vrij beperkt, maar de ruimte voorin de auto is redelijk ruim te noemen. De tankinhoud is 35 liter en het verbruik van de auto ligt rond de 1 op 17, afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder natuurlijk.

Hoewel de C1 klein is bereikt de auto toch zo maar een snelheid van 150 KM per uur en trek hij snel op. Ook heeft de C1 bij hogere snelheden en in bochten een goede wegligging. Wel vangt de C1 door zijn vormgeving veel wind, dus extra aandacht op de snelweg bij een harde wind is wel vereist. Ook zijn er bestuurders die vinden dat uitlaat wat veel lawaai maakt.

Een ander pluspunt van de C1 is het vrolijke en speelse uiterlijk van de auto. Met de C1 heb je echt een auto die wel opvalt op de weg. Ook is de Citroen C1 een van de veiligste auto’s uit zijn klasse, want de auto kreeg bij de EuroNCAP tests 4 sterren. Al met al is de Citroen C1 een ideale auto voor in de stad, vooral door zijn afmetingen en wendbaarheid. Ook m.b.t. langere afstanden staat de auto echter zijn mannetje.

De Citroen C1 is verkrijgbaar vanaf € 8.490 (inclusief btw en bpm)